Olen hämeenlinnalainen vapaa toimittaja ja kirjailija. Olen kirjoittanut luonnosta, ympäristöstä, yhteiskunnasta ja politiikasta aikakauslehtiin parisenkymmentä vuotta.

12.4.2019 ilmestynyt kirjani Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista (Siltala 2019) on reportaasikirja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta Suomessa. Sen pohjana ovat reportaasimatkat suomalaisten eläin- ja kasvilajien katoamispaikoille. Samalla se on kertomus luonnon olemuksesta ja yhteisöjen rakentumisesta luonnossa sekä luonnon suhteesta ihmiseen ja ihmisten suhteesta luontoon.

Opiskelin biologiaa 1990-luvulla Jyväskylän yliopistossa, ja valmistuin 2000-luvulla maisteriksi, mutta päädyin jo opiskeluaikana toimittajaksi. Vuodesta 2013 olen ollut vapaa toimittaja ja nyttemmin kirjailija. Avustan tällä hetkellä esimerkiksi Suomen Kuvalehteä, Suomen Luontoa ja Apua.

Syyskesällä 2019 jalkaudun Monimuotoisuus-luentoni kanssa paikkoihin, joissa on tarvetta tunnin populaarille, visuaaliselle esitykselle biodiversiteetin synnystä ja katoamisesta. Pidin ensimmäisen luennon 10. kesäkuuta Helsingin keskustakirjasto Oodin Regina-elokuvateatterissa.

Kerron aikanaan uutiskirjeissä, missä luentoja voi kuulla. Tällä hetkellä (22.6.) on lyöty lukkoon kolme Monimuotoisuus-luentoa.

Kysy lisää luennosta tai tilaa vaikka lehtijuttu yhteys-sivun lomakkeen kautta!

Ensimmäisen kirjani Talvivaaran vangit (Siltala 2016) tein yhdessä toimittaja Sampsa Oinaalan kanssa. Se oli itselleni tilinpäätös yhdestä erikoisesta ajanjaksosta työurallani.

Minulla on perhe, ja vapaa-ajallani valmennan salibandyjoukkuetta ja kannatan Hämeenlinnan Steelersiä salibandyliigassa. Musiikki on minulle tärkeää. Harrastan myös amerikkalaista aikakausilehtijournalismia ja non-fictionkirjojen haalimista ja lukemista.

Kuva: Laura Malmivaara

Haastatteluja

Keskustelu luonnon monimuotoisuudsta Ylessä 3/2019

Podcastissa Olli Sulopuiston haastateltavana syksyllä 2015

Tilaa uutiskirje